Energismart gulvvarme

  • Energismart gulvvarme

Vi vet at energiforbruket er viktig for deg. Derfor utvikler vi gulvvarmesystemer som gjør det lett for å deg å kunne spare energi og samtidig nyte den deilige følelsen som gulvvarmen gir. Vi har utarbeidet merkingen Energy Saver, som veileder deg til våre mest energieffektive produkter. Ved hjelp av smart styring og effektiv isolering gir våre Energy Saver-systemer et mye lavere energiforbruk enn tradisjonell gulvvarme. La oss forklare hvordan det fungerer!

Den billigste energien er den du ikke bruker. Du sparer penger for hver grad du kan senke temperaturen med. Den optimale varmefordelingen gulvvarmen gir, med varme føtter og svalt hode, lar deg senke temperaturen et par grader og likevel beholde den herlige følelsen. Hvis ingen er hjemme, eller hvis alle sover, kan varmen uten problem senkes minst 5 grader til.

Automatisk temperaturjustering

Med våre termostater EB-Therm 205, EB-Therm 500 og EB-Therm 800 kan varmen automatisk senkes og økes etter ditt behov gjennom døgnet. Via Energy Saver-programmer angir du hvor høy eller lav temperaturen skal være på ulike tidspunkter, såkalte hendelser. Våre termostater har en adaptiv funksjon som tar hensyn til oppvarmingstiden før hver hendelse og sørger for at varmen økes i tide.  

Isolere og spare energi

Oppvarmingstiden bestemmes i stor grad av varmekabelens underlag. Med gulvvarme direkte på en betongplate må du begynne å øke temperaturen lenge før neste hendelse. Betongen har lav isolasjonsevne og gir derfor et tregt system. Du tjener altså ikke like mye på å bruke energisparingsprogrammet. Materialer med god isolasjonsevne gir derimot en rask oppvarming. Sammen med et velisolert og raskt system fungerer Energy Saver-programmene optimalt. Derfor anbefaler vi alltid å bruke isolerplater som en del av gulvvarmesystemet. Vårt utvalg av isolering gjør at du alltid finner en løsning som passer, uansett romtype og underlag.


Driftskostnaden avhenger av hvor mye systemet brukes

Nøyaktig hva det koster å drive gulvvarmen avhenger selvsagt av varmebehovet. Jo mer varme du vil ha, desto høyere blir energiforbruket. Men den installerte effekten sier ikke så mye om det faktiske energiforbruket. Fordi du regulerer temperaturen og tilkoblingstiden med termostaten kan du bestemme hvor mye du vil utnytte gulvvarmens effekt. Å bruke Energy Saver-programmene i våre termostater er en enkel måte å holde strømforbruket nede på.

Ulike rom har ulike forutsetninger

Det er enkelte faktorer som påvirker hvor stor den installerte effekten anbefales å være. Dårlig isolerte hus, mange vinduer og et kaldt klima er faktorer som gjør effektbehovet større. Behovet kommer også an på romtype og gulvmaterial. Noen krever mer, andre mindre.