Hva er elektrisk gulvvarme?

  • Hva er elektrisk gulvvarme?

Hvordan fungerer egentlig elektrisk gulvvarme? Når passer det og hvor sikkert er det? Når det gjelder moderne og energieffektive gulvvarmesystemer, så kan vi det meste. Og vi vil gjerne dele vår kunnskap med deg som lurer på ting rundt gulvvarme. Tenk på dette når du skal ta stilling til hvilket varmesystem som passer best i din bolig.

Slik fungerer det

Varmen i våre gulvvarmesystemer kommer fra strøm via varmekabler som ligger i sløyfer over hele gulvarealet. Over gulvvarmesløyfene legges det et tynt sparkellag for å få en jevn overflate som gulvet legges på. For å få et energieffektivt system bør det alltid legges en isolerplate under varmekabelen. Temperaturen styres som regel i hvert rom med en termostat på veggen.

Et elektrisk gulvvarmesystem er et fullvarmesystem. Det trengs ingen supplerende varmekilder i rom der dette installeres. Elektrisk gulvvarme egner seg ekstra bra ved renovering, ombygging og tilbygg (ROT). Det er en enkel, rask, rimelig og isolert installasjon sammenlignet med mange andre varmesystemer som krever større inngrep.


Å velge elektrisk eller vannbåren gulvvarme

Ebecos gulvvarmesystem bygger altså på elektrisk varme, men det finnes også vannbåren varme. Et vanlig spørsmål er hvilket system man bør velge: et med elektriske varmekabler eller et vannbårent med rør? Det avhenger selvsagt av behovene for nettopp din bolig og hvilke krav du stiller til anlegget. Tenk på dette når du skal ta stilling til hva som passer deg best.

Flotte gulv året rundt

Elektrisk gulvvarme er et perfekt alternativ når man ønsker et fleksibelt varmesystem. Andre varmesystemer slås ofte av om sommeren. Det betyr for eksempel at flisegulv i bad og andre rom vil være kalde om sommeren.

Med elektrisk gulvvarme kan du velge hvilke flater som skal holdes varme og tørre hele året. Du kan også supplere med elektrisk gulvvarme over et vannbårent gulvvarmesystem i rom som bad eller gang. Da kan du enkelt gå over til elektrisk varme om sommeren.

Driftssikkerhet

Ebecos kabler har en konstruksjon med teflonisolering som gjør dem svært slitesterke. Hvis varmekabelen mot formodning skulle gå i stykker, finnes det mye bra utstyr til å spore feilen. Man kan finne det over gulvbelegget og bare bryte opp enkeltfliser for å reparere kabelen.

Og det eneste som kan skje hvis systemet skulle gå i stykker, er at det ikke blir varmt. Det er ingen fare for vannlekkasje eller andre skader i boligen. Og det er viktig for oss at du føler deg helt trygg med gulvvarme fra Ebeco. Derfor gir vi 12 års grunngaranti med mulighet til å forlenge til 25 år.

Byggehøyde

Hvis du stiller krav til lav byggehøyde, er elektrisk gulvvarme et godt alternativ. Sammenlignet med vannbåren gulvvarme er byggehøyden lav, noe som ofte er en stor fordel når du renoverer. Vår kabel har en byggehøyde på bare 4 mm, og folien 3,5 – 6,5 mm, med isolering.

Investeringskostnad

Investeringskostnaden for elektrisk gulvvarme er forholdsvis lav sammenlignet med vannbårne systemer. Det finnes mange ulike varianter av vannbårne systemer, og driftskostnadene varierer mye mellom disse. Noen systemer har lave driftskostnader, men bruker lang tid på å bli lønnsomme etter investeringen. Dette gjelder spesielt for små flater som bad eller gang.

Nøyaktig hva det koster å installere elektrisk gulvvarme, avhenger selvsagt av hvor stort rommet er, hvilken effekt du vil ha og hvilke andre krav du stiller til anlegget. Du får best svar på spørsmålene ved å spørre din nærmeste Ebeco-forhandler.

Husk også at gulvvarme er et sterkstrømanlegg som må installeres og kobles til av autorisert installatør.


Driftskostnad

Elektrisk gulvvarme er en effektiv varmekilde. Virkningsgraden er høy og CO2-utslippet lavt. Elektrisk gulvvarme installeres mot overflaten, noe som gir et raskt system fordi luften i rommet rask blir varm. Med et raskt system og god styring kan man på en bedre måte ta vare på eksterne varmetilskudd som ovnsvarme og sollys.

Et raskt system er et energieffektivt system. Med våre Energy Saver-produkter får du et optimalt, raskt system som bare brukes når det faktisk trengs. Hvis du har en avtale med grønn strøm, får du en ren varmekilde med minimal miljøpåvirkning.