Fordeler med elektrisk gulvvarme

  • Fordeler med elektrisk gulvvarme

At det er deilig å sette føttene på et varmt gulv, vet du sikkert allerede. Men visste du at gulvvarme er en varmekilde med mange andre flotte fordeler? Hvis føttene er varme, blir hele kroppen glad. Den optimale varmefordelingen for oss mennesker er varme føtter og svalt hode. Vi har det som best med 18–20 grader i hodehøyde og 23–24 grader ved føttene. Det er bare med gulvvarme at du får en slik varmefordeling.

 

Med riktig varmefordeling kan man dessuten redusere temperaturen noen grader og samtidig ha et behagelig klima fordi du har varmen på riktig sted. En temperaturreduksjon på noen grader reduserer energiforbruket betydelig. Her kan du lese mer om gulvvarme og energiforbruk.

Pen varme

Med gulvvarme slipper du stygge, støvsamlende ovner og radiatorrør. Du kan møblere helt fritt uten å tenke på at sofaen stenger for ovnen. Det er dessuten et varmesystem som ikke høres.

Radiatorer sitter ofte under et vindu, blant annet for å motvirke kulderas. Fordi varmen stiger, dannes det en sirkulasjonseffekt som gjør det varmest under taket og kaldest på gulvet. Med gulvvarme har du varmen ved føttene, fordelt på en stor gulvflate. Det betyr også at varmen får en jevn fordeling i rommet.

Behagelig varme

Gulvvarme er et lavtemperatursystem. Gulvflatens temperatur er svært lav sammenlignet med for eksempel overflaten på en radiator. Men overflaten er desto større. Derfor blir det likevel varmt nok i rommet, men du slipper varm og brent luft. 

Hygienisk og praktisk

Fordi luften sirkulerer mindre blir det færre støvpartikler som virvler rundt. Du får et bedre innemiljø, noe som er spesielt viktig for deg med allergiproblemer. Et varmt gulv er også et tørt gulv. Og ikke minst – et tørt gulv gir ingen vekstvilkår for midd og andre allergifremkallende organismer.

Varmegulv er praktisk i gangen der man ofte tråkker inn med våte sko, støvler og paraplyer. På badet er det veldig deilig med et gulv som tørker raskt etter dusjen.