Varmekabel

  • Varmekabel

Innen industrien har varmekabelen et bredt bruksområde. Vi har et stort utvalg av parallellresistive kabler med konstant effekt og selvbegrensende egenskaper samt serieresistive kabler med mineralisolering eller teflonisolering. Våre kabler er utviklet for å takle de tøffeste industrielle bruksområdene, og vi hjelper deg med å matche ditt behov med riktig varmekabel og varmesystem. 

Mange bruksområder 

Våre kabler har mange bruksområder, men de brukes ofte til frostbeskyttelse og varmeholding av rør, tanker, togskinner og mye annet. Med kablene kan du holde temperaturer på noen få grader til opp til 600 °C. Avhengig av anleggets utforming, prosesstemperatur og behov gjøres det et valg mellom ulike kabler med formålstjenlige egenskaper. 

I utvalget finner du parallellresistive kabler med konstant effekt og selvbegrensende egenskaper samt serieresistive kabler med mineralisolering eller teflonisolering. De serieresistive kablene tåler høyere temperaturer og gir alltid samme effekt. Effekten til de selvregulerende kablene endrer seg etter omgivelsestemperaturen og kan kappes på stedet, mens den serieresistive kabelen kan fås i lengre lengder og målbestilles.


Varmeholding

Varmekabelen kompenserer for tap ut gjennom isoleringen. Det kan dreie seg om å holde en temperatur på noen få grader og opp til flere hundre grader. Avhengig av anleggets utforming og prosesstemperatur gjøres det et valg mellom ulike kabler med formålstjenlig temperaturbestandighet.


Oppvarming

Ved krav til oppvarming i industrielle prosesser er effektbehovet større, noe som gjør at oppvarmingstiden er av stor viktighet.


Design og dimensjonering

Vi i Ebeco har mange års erfaring med å beregne og designe varmekabler for industrien. Vi gjør det trygt og enkelt for deg ved å stå for design av komplette anlegg. Avhengig av objekttype, størrelse og varmebehov utarbeider vi varmekabelløsningen som passer best til behovene. Vi supplerer selvsagt med tilbehør for montering og automatikkskap med passende styring.