Veiledninger

Gulvvarme for kjelleren

I kjellere er det ekstra viktig å isolere ordentlig når man legger inn gulvvarme. Våre moderne isolerplater er effektive, tynne og smidige. De sørger for at varmen reflekteres oppover og stenger ute kunden nedenfra. Dessuten hindrer de såkalt omvendt fuktvandring. Det er ingen god idé å legge gulvvarme rett på betonggulvet i en uisolert kjeller. Varmen forsvinner ned i betongplaten, og energiforbruket øker.

Källare med trapp

Fordeler med gulvvarme i kjelleren

  • Den største fordelen med elektrisk gulvvarme er at man får varme og behagelige gulv å gå på, i tillegg til romtemperaturen øker. Kjellergulv er ofte svært kalde, noe som skyldes at betongplaten ligger mot bakken og den kalde utetemperaturen som sprer seg opp i platen og gulvet.
  • Med vår isolasjon kan du redusere kuldeinntrengningen og oppnå store energibesparelser.
  • Med et typisk 60-70-tallshus som referanseanlegg, med en uisolert gulvkonstruksjon på 15 cm tykk betongplate på mark, kan man oppnå en energibesparelse på opptil 50 %.

En annen fordel er at du kan bruke kjelleren som ekstra boareal, og om du installerer gulvvarme, kan du holde en behagelig temperatur. Alt avhenger av hvordan kjelleren ser ut.  

Vår generelle anbefaling er å alltid sørge for at det er tilstrekkelig med isolasjon i gulvkonstruksjonen. Når du skal legge gulvvarme i kjelleren, bør du tilleggsisolere  ved behov, noe som også gjelder ved installasjon av andre varmekilder. Dette for å redusere energitapet, men også for å motvirke såkalt omvendt fuktvandring. 

Få gjerne hjelp av våre Garantera-installatører som har erfaring med å installere Ebecos gulvvarme. De hjelper deg å velge riktig gulvvarme og isolasjon til ditt formål i kjelleren. 

Hvordan vet jeg hvilken gulvvarme jeg bør ha i kjelleren?

Vi har flere typer elektrisk gulvvarme og som er beregnet for ulike typer underlag og byggehøyder. I en kjeller anbefaler vi Cable Kit 500 og Cable Board som isolasjon. 

Kan man legga gulvvarme på uisolert betongplate?

Uansett hvilken type oppvarming man velger i en kjeller, vil det alltid være store varmetap på en uisolert betongplate, og man bør generelt ikke varme opp en kjeller uten tilleggsisolasjon. Vi anbefaler derfor ikke at man legger gulvvarme uten isolasjon i kjellere. Det man investerer i isolasjon mot varmetap, vil gjøre at man oppnår store energibesparelser.

Hvordan isolerer man et kjellergulv?

Vi anbefaler at man bruker Cable Board, som er en isolerplate med utfreste spor som varmekabelen legges i. Platens spesielle struktur reflekterer varmen oppover på en svært effektiv måte. Sammenlignet med et referansesystem uten isolering går energiforbruket ned med opptil 45 %.

Hvordan legger man gulvvarme på betonggulv?

I våre håndbøker får du veiledning til hvordan du installerer våre gulvvarmeløsninger. Vær klar over at gulvvarmen må installeres av en sertifisert elektriker, da det regnes som et sterkstrømanlegg.