Layer 1
Referanseprosjekter

Frostbeskyttelse for Serneke Arena – Skidome

I sommer ble Ebeco kontaktet av entreprenørselskapet Serneke med en forespørsel om det innendørs skianlegget Skidome i Göteborg. Anlegget var midlertidig stengt for vedlikeholdsarbeid, og de trengte nå hjelp til å sikre med en frostbeskyttelse under isoleringen i bunnplaten. En utfordring vi tok på strak arm!

Guide Skidome

Skidome måtte stenge midlertidig på grunn av telehiv i jorden. Dette førte til at en del av bygningen løftet seg, og det oppstod også en helling i gulvet samt mindre sprekker. 

I selskapets nyhetsbrev forteller Charlotte Sandberg Oberdorfer, eiendomsutviklingssjef hos Serneke, om bakgrunnen til problemene:

– Det var en kombinasjon av flere faktorer som gjorde at det oppstod telehiv. En grunnleggende årsak var at dreneringen ikke fungerte optimalt, noe som gjorde at det ble stående vann i det drenerende pukklaget og som steg opp mot den kalde bunnplaten under skihallen. Dette har i årenes løp dannet et islag i bakken under bygningen. Dette førte igjen til telehiv da vann i isform tar mer plass enn vann i flytende form. Etter våre tiltak har hevingen gått tilbake.

Ebecos oppdrag ble altså å forebygge ytterligere telehiv i fremtiden ved å få på plass en frostbeskyttelse under isoleringen. Vi leverte totalt 7500 m varmekabel til prosjektet, der vi blant annet installerte Multiflex 20. Varmekabelen dekket et areal på 2000 m² med c/c 20 cm. Den ble lagt direkte på betongplaten og deretter sand, isolasjon og kjølesløyfer. Hele systemet styres av termostaten EB-Therm 800, som ble montert i spesialbestilte apparatskap for å takle det spesielle klimaet i Skidome. Skihallen holder en temperatur på ca –5 grader året rundt. 

Til tross for ferietider kunne vi, i et godt samarbeid med dyktige elektrikere fra Elcenter i Göteborg, levere og installere materialene på mindre enn tre uker. 

I oktober åpnet Skidome dørene igjen for ivrige skikjørere!

Samarbeidspartnere

Elcenter

Elcenter

Elcenter ble grunnlagt i 1992 og jobber med alt fra smarte hjem, industri, solceller og elbillading til elektrisk inspeksjon. Selskapet holder til i både Göteborg og Borås. 

elcenter.se

Skidome logo

Skidome

Skidome er et innendørs skianlegg i Prioritet Serneke Arena i Göteborg. 

skidome.ski

Serneke logo

Serneke

Serneke er en av Sveriges største byggentreprenører med et omfattende tilbud innen bygg og anlegg samt prosjektutvikling. 

serneke.se