Veiledninger

Energieffektiv gulvvarme med Energy Saver

Vi vet at energiforbruket er viktig for deg. Derfor utvikler vi gulvvarmesystemer som gjør det lett for å deg å kunne spare energi og samtidig nyte den deilige følelsen som gulvvarmen gir. Vi har utarbeidet merkingen Energy Saver, som veileder deg til våre mest energieffektive produkter. Ved hjelp av smart styring og effektiv isolering gir våre Energy Saver-systemer et mye lavere energiforbruk enn tradisjonell gulvvarme. La oss forklare hvordan det fungerer!

Sovrum med golvvärme
Yes, I'm an Energy saver logo

Spar energi

Den billigste energien er den du ikke bruker. Du sparer penger for hver grad du kan senke temperaturen med. Den optimale varmefordelingen gulvvarmen gir, med varme føtter og svalt hode, lar deg senke temperaturen et par grader og likevel beholde den herlige følelsen. Hvis ingen er hjemme, eller hvis alle sover, kan varmen uten problem senkes minst 5 grader til.

Ulike rom har ulike forutsetninger

Det er visse faktorer som påvirker hvor stor den installerte effekten anbefales å være. Dårlig isolerte hus, mange vinduer og et kaldt klima er faktorer som gjør effektbehovet større. Behovet kommer også an på romtype og gulvmaterial. Noen krever mer, andre mindre. 

Isoler og spar energi

Oppvarmingstiden bestemmes i stor grad av varmekabelens underlag. Med gulvvarme direkte på en betongplate må du begynne å øke temperaturen lenge før neste hendelse. Betongen har lav isolasjonsevne og gir derfor et tregt system. Du tjener altså ikke like mye på å bruke energisparingsprogrammet. Materialer med god isolasjonsevne gir derimot en rask oppvarming. Sammen med et velisolert og raskt system fungerer Energy Saver-programmene optimalt. Derfor anbefaler vi alltid å bruke isolerplater som en del av gulvvarmesystemet. Vårt utvalg av isolering gjør at du alltid finner en løsning som passer, uansett romtype og underlag.

Automatisk temperaturjustering

Med termostatene EB-Therm 205, 500 og 800 kan varmen automatisk senkes og økes etter ditt behov gjennom døgnet. Med energispareprogrammer angir du hvor høy eller lav temperaturen skal være på ulike tidspunkter, såkalte hendelser. Våre termostater har en adaptiv funksjon som tar hensyn til oppvarmingstiden før hver hendelse og sørger for at varmen økes i tide.  

Driftskostnadene avhenger av hvor mye systemet brukes

Nøyaktig hva det koster å drive gulvvarmen, avhenger selvsagt av varmebehovet. Jo mer varme du vil ha, desto høyere blir energiforbruket. Men den installerte effekten sier ikke så mye om det faktiske energiforbruket. Fordi du regulerer temperaturen og tilkoblingstiden med termostaten kan du bestemme hvor mye du vil utnytte gulvvarmens effekt. En enkel måte å holde strømforbruket nede på, er å bruke Energy Saver-programmene i våre termostater.