Layer 1
Referanseprosjekter

Energieffektiv gulvvarme under tregulv

Kan man ha gulvvarme under tregulv? Det er et spørsmål vi får ganske ofte. Svaret er åpenbart: Ja! Ebecos tynne gulvvarmefolie kan legges under både tre- og laminatgulv*. Vi dro til familien Dellton like utenfor Göteborg. Der er hele loftsetasjen i boligen totalrenovert, og under tregulvet har man installert gulvvarmefolien Foil Kit fra Ebeco.

Vardagsrum med foil under trägolvet

Renovering av loftsetasje

Familien består av Camilla, Peter, Emma, Elin, Maja og den lille mopsen Doris. Huset de bor i, er et hvitt mexiteglhus fra midten av 70-tallet som ligger vakkert til ved foten av et fjell.

Da familien Dellton flyttet inn i huset, ble det installert elektrisk gulvvarme i hele underetasjen. Da de skulle gå i gang med loftsetasjen, vurderte de først vannbåren varme. De gikk bort fra dette, da de ikke ønsket å gjøre for store inngrep i boligen. Alternativet var å sette inn en luftvarmepumpe. Den valgte de bort, delvis på grunn av husets størrelse og delvis fordi det ifølge Camilla ikke fungerte rent estetisk.

Jevn og deilig gulvvarme

Familien hadde et ønske om en energieffektiv, jevn og deilig varme i huset, og takket være Petter Källvik ved Särö Eltjänst fikk de ønsket oppfylt. Selskapet har lang erfaring med Ebecos gulvvarmefolie og overbeviste familien Dellton om alle fordelene ved den.

– Vi i Särö Eljänst har lagt atskillige meter med gulvvarmefolie sammen med isolerplaten Ebisol og vet hva løsningen er god for. Den er rask og enkel å installere. Produktene er dessuten alltid tilgjengelige, og det er lett å få hjelp fra Ebeco, sier Petter Källvik.

En garantert fornøyd kunde

Prosjekteringen av gulvvarmen ble gjort av Ebeco, og under installasjonen brukte man webtjenesten Garantera, der man registrerer alle målingene og sender garantibevis digitalt direkte til kunden.

– Vi bruker Garantera hver gang vi legger gulvvarme. Tjenesten er enkel å bruke, og man slipper alt papirarbeidet. Det føles veldig profesjonelt når du overleverer produktet til kunden etterpå, sier Petter.

På spørsmål om hvor viktig relasjonen mellom kunden og installatøren er, svarer begge partene at den er svært viktig. Petter fortsetter: 

– Som kunde vil man føle seg trygg, og som installatør vil man alltid gjøre en god jobb. Det gjør man best ved å samarbeide med kunden.

Et hjem å omgås i

Familien Dellton er svært fornøyde med resultatet av renoveringen. I tillegg til en helt ny og svært smakfull loftsetasje med mye plass til å omgås med familie og venner, har gulvene blitt svært behagelige å gå på.

Foil under trägolv i kök

– Vi er kjempefornøyd! Huset føles mye tettere og koseligere etter at vi fikk gulvvarme og byttet vinduer. Det er selvsagt et stort pluss at strømforbruket har gått ned. Til høsten starter vi renoveringen av underetasjen, og da vil vi definitivt bruke både Ebecos produkter og Särö Eltjänst, sier Peter Dellton.

* Forhør deg med gulvprodusenten om det går fint å installere gulvvarme under tre- eller laminatgulvet du har valgt.

Samarbeidspartnere

Särö EL-Tjänst AB logo

Särö El-Tjänst AB

Särö El-Tjänst AB ble grunnlagt i 1983 og har i dag 11 ansatte (2021). Selskapet tar på seg alle typer elektrisk arbeid.

saroeltjanst.se