Veiledninger

Gulvvarme for uterommet

Gulvvarme er en utmerket løsning for å forlenge sesongen i uterommet. Det gir en god varmefordeling med behagelige og varme gulv, og sammenlignet med IR-varmeren får du jevn varme uansett hvor i rommet du sitter.

Uterum med mysig belysning

Så mye effekt kreves til uterommet

Rommets effektbehov styres av hvor godt isolert det er, luftomsetningen og utetemperaturen, men i tillegg til disse parametrene skal det også tas hensyn til kriteriene nedenfor.

Maksimal installert effekt for ulike underlag:

  • På betongunderlag: 160 W/m²
  • På brennbart underlag: 120 W/m²

Maksimal installert effekt for ulike gulvmaterialer:

  • Flis- og natursteinsgulv: 160 W/m²
  • Tre- og laminatgulv og linoleum: 75 W/m²

Vi anbefaler å installere maksimal effekt i henhold til underlag og gulvmateriale. Med termostaten kan du deretter styre oppvarmingen etter eget behov. 

Se håndboken for ytterligere anvisninger.

Bruk en autorisert installatør

Vær klar over at installasjonen må utføres av en fagmann, da elektrisk gulvvarme regnes som et sterkstrømanlegg. Privatpersoner uten autorisasjon har ikke lov til å installere elektrisk gulvvarme. 

Bruk gjerne våre Garantera-installatører, som er sertifiserte elektroinstallatører som har erfaring med å installere Ebecos gulvvarmeløsninger. Når installasjonen utføres av disse selskapene, får gulvvarmen en utvidet garanti til 25 år, og installasjonen registreres digitalt i vårt verktøy Garantera.