Veiledninger

Gulvvarme for baderommet

Baderommet er kanskje det vanligste rommet å installere gulvvarme i. Fordi det er et våtrom, er det noen ting som det er viktig å tenke på. Det skal alltid være en godkjent membran under gulv i våtrom, uansett om du har gulvvarme eller ikke. Gulvvarmen legges alltid under membranet og havne altså i den tørre delen av gulvet. Det finnes tydelige bransjeregler for våtromsarbeid og membraner som må følges.

Ljust badrum miljö

Elektrisk gulvvarme passer best i baderom

Det er flere fordeler ved å installere elektrisk gulvvarme. I tillegg til at du får en deilig romtemperatur og varme gulv, er det gulvvarmeløsningen som både er billigst og enklest å installere. Dette er fordi alle boliger har innlagt strøm, slik at man ikke trenger ytterligere kabeltrekking. Dette i motsetning til vannbåren gulvvarme, som vanligvis krever at man trekker nye vannledninger i hele boligen. 

Andre fordeler med elektrisk gulvvarme er at man kan styre oppvarmingen uavhengig av utetemperaturen. Den vannbårne gulvvarmen slås vanligvis av om sommerhalvåret, noe som gjør at du fortsatt kan ha det varmt på baderomsgulvet med elektrisk gulvvarme. Med effektive energispareprogrammer og styring med termostaten EB-Therm 500 får du en tilpasningsbar oppvarming. 

Hva koster det å installere gulvvarme i baderommet?

Kostnaden for å installere gulvvarme kommer an på forutsetningene og er derfor vanskelig å anslå. I nybygg er kostnaden lavere da man ikke trenger å rive opp et gammelt gulv, men forbereder underlaget helt fra starten. Det er viktig å velge riktig og smart styring, der termostaten EB-Therm 500 gir deg flere energieffektive styringer.

Ved hjelp av våre artikkelguider, som du finner på våre gulvvarmeprodukter, kan du finne produktene du trenger for din installasjon og ønskede effekt. For å få en pris på arbeidet i ditt baderom, anbefaler vi at du kontakter en Garantera-installatør, som er sertifiserte elektroinstallatører som har erfaring med å installere Ebecos gulvvarmeløsninger. Når installasjonen utføres av disse selskapene, får gulvvarmen en utvidet garanti til 25 år, og installasjonen registreres digitalt i vårt verktøy Garantera.

Hvor mye strøm trekker gulvvarme?

Hva som påvirker hvor mye strøm den elektriske gulvvarmen forbruker, avhenger av rommets effektbehov, som påvirkes av faktorer som ventilasjon, isolasjon, romvolum og utetemperatur. Slik kan du påvirke forbruket:

  • Ønsket romtemperatur. Du kan påvirke strømforbruket betydelig bare ved å redusere temperaturen med 1–2 grader.
  • Smart varmestyring. Med vår tilkoblede termostat EB-Therm 500 og tilbehøret EB-Connect WiFi kan du styre oppvarmingen gjennom Google Home, og med Tibber kan du styre oppvarmingen etter strømprisen og redusere strømforbruket.
  • Med våre energisparefunksjoner i termostaten kan du for eksempel redusere temperaturen om natten samt når du ikke er hjemme. Du kan også angi temperaturbegrensninger for å optimalisere forbruket.
  • Hvis du har et uisolert eller dårlig isolert gulv, anbefaler vi alltid å legge isolasjon for å holde varmetapet på et minimum. Man kan oppnå en energibesparelse på opptil 50 % med isolasjon.

 

Vanlige spørsmål og svar om elektrisk gulvvarme i baderom

Hvilken gulvvarme skal man velge til baderom?

Vi anbefaler Cable Kit 500, et komplett sett med vår smarte termostat​​​​​​​ EB-Therm 500. Kjøper du til​​​​​​​ EB-Connect WiFi, kan du også styre oppvarmingen via mobilen og appen. Her får du også enklere styring og oversikt med flere nyttige funksjoner, som for eksempel styring med Google Home. Vi har også støtte for Tibber som åpner for oppvarming etter strømprisen.

Hvor mye koster det med gulvvarme i baderommet?

Kostnaden for produktene er relativt liten, da et baderom generelt har mindre areal enn for eksempel en stue. Vær klar over at installasjonen må utføres av en fagmann, da elektrisk gulvvarme regnes som et sterkstrømanlegg.

Kan man legge gulvvarme i dusjen?

Gulvvarme kan legges i dusjen, men da må det tas visse forholdsregler. Følg alltid instruksjonene i håndbøkene.

Hva koster det per måned med gulvvarme i baderom?

Alt avhenger av hvor ofte og hvordan du bruker gulvvarmen. Gjennom effektiv styring kan få en energieffektiv oppvarming med gulvvarme.

Er det økonomisk med gulvvarme?

Med riktig og smart styring kan du bruke elektrisk gulvvarme på en energieffektiv måte.

Er det verdt å legge gulvvarme?

Elektrisk gulvvarme gir en komfortabel og jevn oppvarmingskomfort, som ikke tar opp plass etter installasjonen.

Er det dyrere med gulvvarme enn panelovner?

Ja, men du får varme og deilige gulv som gir økt komfort.  

Hvilken gulvvarme er billigst?

En gulvvarme som holder lenge, vil trolig være den billigste gulvvarmen. Vi gir 25 års garanti på vår gulvvarme når installasjonen utføres av en autorisert elektroinstallatør og registreres i vår digitale tjeneste Garantera. Med vår garanti kan du føle deg trygg på at investeringen vil vare i mange år.

Må man ha en varmekilde i baderommet?

I likhet med andre rom i en bolig må også baderommet ha en varmekilde. Fordelen med elektrisk gulvvarme er at du også får en tørkeeffekt.