Veiledninger

Gulvvarme for gangen

Gulvet i gangen kan vær ekstra utsatt for våte eller fuktige sko, støvler og yttertøy. Med gulvvarme installert får du varme gulv som gjør at væte og fukt tørker raskere opp. Det kan være fordelaktig å velge flis- eller natursteinsgulv, da dette er materialer med god ledeevne, som betyr at varmen fra gulvvarmekabelen raskt går ut til hele gulvet.

Entré hall klinkergolv

Økt komfort med gulvvarme i gangen

Det er flere fordeler med å installere gulvvarme i gangen. Gulvvarmen skaper en høyere komfort med varme gulv som er behagelige å gå på. Dessuten får man en tørkeeffekt etter å ha gått inn med våte klær og sko. 

Vanlige spørsmål og svar om elektrisk gulvvarme i gangen

Hvor mange meter elektrisk gulvvarme per kvadratmeter?

Antall meter kabel varierer alt etter effekten og c/c-avstanden til kabelen som legges. Ved hjelp av artikkelguiden for gulvvarmen kan du velge riktig gulvvarme til ditt formål.

Kan gulvvarme erstatte panelovner?

Det er mange fordeler med å bruke gulvvarme i stedet for panelovner til hovedoppvarming. Du får en jevnere oppvarming, komfortable gulv å gå på, som også tørker opp raskere, og gulvvarmen tar ikke opp plass i rommet. Ebecos gulvvarme kan med fordel kombineres med vår smarte panelovn Wallflex 500 under et vindu og styres smart. Både gulvvarmens termostat og panelovnens termostat kan enkelt styres sammen via appen Ebeco Connect. 

Lønner det seg med gulvvarme?

Gulvvarme gir en behagelig varme og er lett å justere etter årstidens utetemperaturer. Når gulvvarmen er installert, er den vedlikeholdsfri, og med våre garantier på opptil 25 år kan du som kunde føle deg trygg på investeringen. 

Hvor mye koster det å ha gulvvarmen på?

Hva som påvirker hvor mye strøm den elektriske gulvvarmen forbruker, avhenger av rommets effektbehov, som påvirkes av faktorer som ventilasjon, isolasjon, romvolum og utetemperatur. Slik kan du påvirke forbruket:

  • Ønsket romtemperatur. Du kan påvirke strømforbruket betydelig bare ved å redusere temperaturen med 1–2 grader. 
  • Smart varmestyring. Med vår tilkoblede termostat EB-Therm 500 og tilbehøret​​​​​​​ EB-Connect WiFi kan du styre oppvarmingen gjennom Google Home, og med Tibber kan du styre oppvarmingen etter strømprisen og redusere strømforbruket.
  • Med våre energisparefunksjoner i termostaten kan du for eksempel redusere temperaturen om natten samt når du ikke er hjemme. Du kan også angi temperaturbegrensninger for å optimalisere forbruket.
  • Hvis du har et uisolert eller dårlig isolert gulv, anbefaler vi alltid å legge isolasjon for å holde varmetapet på et minimum. Man kan oppnå en energibesparelse på opptil 50 % med isolasjon.