Veiledninger

Gulvvarme for tregulv

Kan man ha gulvvarme under tregulv? Det er et spørsmål vi får ganske ofte. Svaret er åpenbart: Ja! Ebecos tynne gulvvarmefolie kan legges under både tre- og laminatgulv.

Vardagsrum med foil under trägolvet

Optimalt med gulvvarme under tregulv

Ebecos gulvvarmefolie har en effekt på 65 W/m² og gir en jevn og behagelig temperatur. Folien er energieffektiv og leveres på rull som enkelt rulles ut, klippes og tilpasses til rommets størrelse. Folien er perfekt å legge under tre-, laminat- og vinylgulv. Sammen med Ebisol isolasjonsplate får du en energieffektiv gulvvarmeløsning.

Hvilke tregulv fungerer best med gulvvarme?

Man kan legge gulvvarme under parkett, laminat og massive tregulv, men gulvvarme kan ikke brukes under alle typer gulvbelegg. Se gulvleverandørens anvisninger. 

Maksimalt tillatt varmemotstand i gulvmaterialet er 0,16 m² K/W. En typisk eikeparkett med en varmeledningsevne på 0,14 W/mK kan ha en tykkelse på opptil 22 mm. 

Slik legger du gulvvarme under tregulv

Her viser vi en konstruksjon på betongplate med tre-/laminatgulv som overflatebelegg:

Foil lager
  1. Eksisterende gulv (betong)
  2. Ebisol isolasjonsplate 3/6 mm
  3. Ebeco Foil 0,3 mm
  4. Aldersbestandig plastfolie 0,2 mm
  5. Tre-/laminatgulv (min. 7 mm, maks. 15 mm)

Følg alltid leggeanvisningene i våre håndbøker. Vær klar over at installasjonen må utføres av en fagmann, da elektrisk gulvvarme regnes som et sterkstrømanlegg.

Hvor mye varme tåler tregulv?

Ifølge bransjens retningslinjer for tregulv på gulvvarme gjelder følgende generelle vilkår: Maks. tillatt overflatetemperatur er 27 °C. Dette gjelder også under tepper og møbler. Maks. installert effekt for tre- og laminatgulv er 75 W/m².