Veiledninger

Oppgrader termostaten

En gammel termostat har sjelden smarte innebygde funksjoner med energioptimalisering. Hvis du skifter ut og oppgraderer termostaten, kan du redusere energiforbruket og strømkostnaden betydelig, takket være smartere planlegging og tidsstyring av oppvarmingen.

EB-Therm 500 på vägg i miljö

Burde jeg bytte ut den gamle termostaten?

Du kan oppnå flere fordeler ved å bytte ut den gamle termostaten, ikke minst redusert strømforbruk. En mindre investering i en ny termostat gir større besparelser på sikt.

Tidligere brukte man termostater kun til å stille inn varmen. I dag tenker vi annerledes og ønsker å optimalisere gulvvarmeinstallasjonene for å få et så lavt energiforbruk som mulig. Da er funksjoner og enkelhet, tidsstyring og planlegging sammen med smart styring i digitale plattformer et behov som stadig øker og gir stor merverdi.

Fordelene med å bytte til EB-Therm 500

Våre eldre termostater har få funksjoner og innstillinger. Dette gjør at termostaten bare stilles inn etter en temperatur og styres etter sensoren som er angitt. Den tar ikke hensyn til om du er hjemme, om det er dag eller natt, eller om strømprisen er høy. Man må da slå av oppvarmingen manuelt når man drar hjemmefra eller går og legger seg for natten.

Med dagens termostater, der EB-Therm 500 er vår smarteste og mest moderne termostat, kan man enkelt bruke ukeprogrammer samt angi at temperaturen skal gå ned noen grader når man ikke trenger en oppvarmet bolig. Det er dessuten svært gunstig for forbruket at man kan senke temperaturen om natten. Alt for å spare oppvarmingskostnader uten å gi avkall på komforten.

EB-Therm 500 har fargedisplay og berøringsknapper. Termostaten er svært enkel i bruk og kan stilles inn etter dine behov for boligen. Hvis du ønsker å styre oppvarmingen via mobilen, kan du kjøpe et EB-Connect WiFi-kort, som er et tilbehør som lar deg koble termostatene til WiFi. Da kan du styre alt via appen Ebeco Connect. Med en tilkoblet termostat kan du også integrere styringen med Google Home-systemet. Hvis du også ønsker å styre oppvarmingen etter strømprisen, kan du også gjøre det via vår integrasjon med strømselskapet Tibber. 

EB-Therm 500 støtter en rekke sensorer, noe som betyr at du kan bytte fra mange merker til Ebecos termostat.

Kan jeg bytte ut og installere termostaten selv?

Hva som gjelder for om du som privatperson kan bytte ut termostaten uten fagperson er forskjellig avhengig av hvilket land du bor i. Hvis du er i den minste tvil, bør du bruke en elektriker, og da anbefaler vi at du velger en via Finn installatør som har erfaring med å installere våre produkter.

Hvordan bytter jeg ut en termostat?

Du kan bytte ut den eksisterende termostaten i noen få trinn (eksempelet gjelder for EB-Therm 500):

 1. Slå av strømmen til termostaten, vanligvis via sikringsskapet eller via sikringer i elsentralen
 2. Løft av fronten og rammen ved å sette en skrutrekker i sporet på undersiden. Løft fronten opp til du hører et «klikk».
 3. Koble fra den eksisterende termostaten.
 4. Koble til i henhold til håndboken og anvisningene på baksiden av den nye termostaten. Beskyttelsesleder for innkommende strømforsyning samt for varmekabel kobles til med en koblingsklemme i boksen.
 5. Monter termostaten i boksen, med pilen opp. Før termostaten inn i apparatboksen, og skru fast med eksisterende skruer.
 6. Sett på fronten igjen ved først å hekte den i den nedre delen. Trykk deretter inn den øvre delen med tommelen til du hører et «klikk».
 7. Slå på strømmen igjen, og fullfør innstillingene ved hjelp av installasjonsveiviseren i termostaten.

Les alltid håndboken som følger med i pakken og som du også kan laste ned på produktsiden.  

Hvor selges Ebecos termostater? 

Våre termostater selges både hos strømgrossister for bedrifter og i butikker som selger elektriske artikler. Du finner også våre termostater i flere kjente nettbutikker. Hvis du får en elektriker til å bytte ut termostaten, kan du be selskapet kjøpe den hos en grossist. 

Ebecos eldre termostater

Hvis du har noen av våre eldre termostater, kan du oppnå energibesparelser da disse ikke har den nyeste teknologien for smart varmestyring. Her kan du se noen årsaker.

EB-Therm 30 termostat

Termostat

EB-Therm 30

 • Mangler energispareprogram
 • Mangler tilkoblet styring
 • Mangler energiforbruk
EB-Therm 100 termostat

Termostat

EB-Therm 50/100/105

 • Mangler energispareprogram
 • Mangler tilkoblet varmestyring
 • Mangler energiforbruk
 • Kun gulvsensorstyring
EB-Therm 200 termostat

Termostat

EB-Therm 200

 • Mangler energispareprogram
 • Mangler tilkoblet varmestyring
 • Mangler energiforbruk
EB-Therm 300 termostat

Termostat

EB-Therm 300

 • Mangler energispareprogram
 • Mangler tilkoblet varmestyring
 • Mangler energiforbruk
EB-Therm 350

Termostat

EB-Therm 350

 • Mangler tilkoblet varmestyring
 • Mangler energiforbruk
EB-Therm 355

Termostat

EB-Therm 355

 • Mangler tilkoblet varmestyring
 • Mangler energiforbruk
EB-Therm 400

Termostat

EB-Therm 400

 • Mangler tilkoblet varmestyring