Veiledninger

Termostater for gulvvarme

Termostaten er varmesystemets hjerte og hjerne. Det er den som regulerer hvor stor del av den installerte effekten som skal brukes. Et smart styringssystem holder jevn temperatur og er direkte avgjørende for energiforbruket.

EB-Therm 500 detalj

Våre termostater

Ebecos EB-Therm-serie består av gulvvarmetermostater utviklet for enkel, pen og energieffektiv styring av gulvvarme. Det inngår en termostat i alle våre gulvvarmesett, men de kan også kjøpes separat.

Selv om du allerede har gulvvarme fra før, kan det lønne seg å skifte ut termostaten med en moderne modell med energispareprogram. Det er en investering som du lett kan tjene inn igjen med redusert energiforbruk og økt komfort.

EB Therm 500

Moderne termostat med WiFi-støtte

EB-Therm 500

EB-Therm 500 er en modern termostat klargjort for WiFi. Termostaten inngår i Cable Kit 500, Foil Kit 500 og Thermoflex Kit 500 og gir deg som installatør en unik mulighet til å tilby fleksible løsninger til kundene. Med vårt nye WiFi-konsept WiFi Ready gir vi deg nemlig friheten til å velge. Én termostat – flere muligheter, med og uten WiFi. 

Termostat klargjort for wifi

Sammen med tilbehøret  EB-Connect WiFi kan gulvvarmen styres med appen Ebeco Connect. I og med att EB-Therm 500 har et åpent API, kan du også la anlegget inngå i smarthjemmet. 

Mange fordeler med EB-Therm 500

EB-Therm 500 er utviklet med tanke på installatørens beste. Termostaten er derfor enkel å håndtere og installere. Den lave innbyggingsdybden gjør at kablingen enkelt får plass i boksen. Ved idriftsetting finnes en tydelig og lettforståelig oppstartsveiledning. Alt for å gjøre det enklere for installatøren. Termostaten har også rom- og gulvsensor og en innebygd nedtellingsfunksjon som viser når gulvvarmen kan startes etter innsparkling. Termostaten har et tydelig fargedisplay med kapasitive berøringssoner og har brukervennlige menyer med tydelige ikoner.

Fordeler som gjør det enklere for installatøren:

  • Forsterket isolasjon (iht. EN 60730) og dermed mer bestandig mot spenningstopper
  • Støtter åtte ulike givertyper, noe som gjør termostaten perfekt i renoverings- og ombyggingsprosjekter
  • Passer til de vanligste rammesystemene på markedet
Jeg vil vite mer om EB-Therm 500
EB-Therm 205

EB-Therm 205 har to energispareprogrammer

EB-Therm 205

EB-Therm 205  er en gulvvarmetermostat med bakgrunnsbelyst LCD-display samt energispareprogram der tider og temperaturer justeres individuelt. EB-Therm 205 passer deg som vil ha et energismart alternativ. EB-Therm 205 inngår i Cable Kit 200 og Thermoflex Kit 200

Med energispareprogram

EB-Therm 205 har to individuelt justerbare energispareprogrammer. De bygger på et prinsipp som er like smart som enkelt: sørg for at det bare er varmt når du trenger det. Vår termostat styrer dette selv, så slipper du å tenke på det. Det kan for eksempel handle om å automatisk senke varmen når du er på jobb eller sover, og så sørge for at det blir varmt igjen når det trengs. Du trenger bare huske å starte programmet. 

Nøyaktig regulering

Termostaten kan regulere temperaturen på tre ulike måter; gulvtermostat, romtermostat eller en kombinasjon av begge. Det finnes et regulerbart overopphetingsvern som gjør at den også egner seg til f.eks. tregulv, som ikke må bli varmere enn 27 °C. Du kan altså bruke EB-Therm 205 til å styre gulvvarmen for alle typer gulv, også sensitive materialer.

Den automatiske ventilasjonsfunksjonen slår av varmen i 15 minutter hvis temperaturen synker med mer enn tre grader på ett minutt.

Varmesymbolet angir om varmesløyfen er av eller på, eller om noe er feil med anlegget. Displayet lyser alltid i 30 sekunder etter det siste knappetrykket. Deretter dempes belysningen. Du kan også angi at den skal slukke helt. Displayets kontrast kan stilles inn.

Jeg vil vite mer om EB-Therm 205
EB-Therm-55

Vår enkleste termostat

EB-Therm 55

EB-Therm 55 er en gulvvarmetermostat med analog regulering. EB-Therm 55 passer for deg som ønsker en enkel termostat.

Holder jevn varme

lla våre termostater er mikroprosessorstyrte. Dette betyr at termostaten samler inn data som den bruker til å beregne når den skal koble seg inn og ut. Det holder temperatursvingningene på et minimalt nivå, noe som gir jevn varme og et lavere energiforbruk. Temperaturen i gulvet svinger mindre enn +/– 0,3 °C.

Termostaten EB-Therm 55 er nå utstyrt med en romgiverfunksjon og kan brukes på tre ulike måter: som gulvtermostat, romtermostat eller en kombinasjon av begge.

Jeg vil vite mer om EB-Therm 55
EB-Therm 800 front

DIN-montert termostat

EB-Therm 800

EB-Therm 800 er en unik DIN-montert termostat i normutførelse som lar deg velge mellom fire ulike driftsmoduser. Du som jobber med installasjoner, trenger bare én termostatmodell på lager for å håndtere de fleste typer styringsbehov.

Bredt bruksområde

Denne termostaten har et bredt bruksområde og egner seg for så vel gulvvarme i hjemmemiljø som til industrielle prosesser med høye temperaturer. Vi har utviklet EB-Therm 800 med fullt fokus på deg som bruker, noe du vil merke på enkelheten i alt fra installasjon til menynavigering og innstilling.

Egnet for hoteller

EB-Therm 800 har et innebygd hotellprogram som gjør at varmen kan styres via en ekstern kortleser med ettergangstid, da termostaten nå også har integrert tidsreléfunksjon. Temperaturinnstillingene veksler automatisk når hotellgjesten kommer eller forlater rommet, og ettergangstiden er fullt justerbar. Dette gjør det enkelt å bestemme hvor lenge varmen skal være på etter at gjesten har forlatt rommet. 

Jeg vil vite mer om EB-Therm 800

Veiledning til våre termostater