Industri

I vårt produktsortiment for industrien inngår selvregulerende, parallell- og serieresistive varmekabler med høy sikkerhet for temperaturer opp til 1000 °C samt for EX-klassifiserte områder. Vi har også andre produkter og løsninger som hjelper deg å få kontroll over temperaturen i ulike prosesser. Vi hjelper deg med å matche dine behov med riktig varmekabel og varmesystem.

Industrianläggning med rör och tankar

Varmekabler for industri

Varmekabelen har et bredt bruksområde innen industrien. Vi har et stort utvalg av
selvregulerende, parallell- og serieresistive varmekabler som er laget for å tåle de tøffeste industrielle bruksområdene. 

Man velger mellom ulike varmekabler med hensiktsmessig konstruksjon avhengig av anleggets utforming, prosesstemperatur eller om det er et EX-klassifisert område. 

Vi har tre typer varmekabler: selvregulerende, serieresistive og parallellresistive. Den selvregulerende kabelens effekt endrer seg etter omgivelsestemperaturen. Den parallell- og serieresistive varmekabelen tåler høyere temperaturer og gir alltid samme effekt. Den selvregulerende og parallellresistive kabelen kan kappes på stedet, mens den serieresistive kan fås i lengre lengder og på mål.

  ELKM-AG-L industri

  Serieresistive varmekabler

  En serieresistiv varmekabel bygger på en motstandstråd med en forhåndsbestemt motstand per meter. Varmesløyfens effekt avhenger av valgt resistans per meter, lengde samt tilkoblingsspenning. Den avgitte effekten er konstant for denne typen kabel. Våre serieresistive varmekabler er utviklet for å tåle ekstremt høye temperaturer. De produseres i ulike kvaliteter og materialer avhengig av bruksområder og effekt. Kabelen fås som teflonisolert eller mineralisolert med rustfri eller koppernikkelmantel. De kan fås i store lengder.

  Se våre serieresistive varmekabler

   ELP-PFA-industri

   Parallellresistive varmekabler

   Parallellresistive kabler består av to parallelle ledninger. Ledningene er viklet i motstandstråd som har kontakt med ledningene med jevne mellomrom, såkalte kontaktpunkter. Uteffekten blir dermed konstant og avhenger av motstanden i motstandstråden. Avstanden mellom kontaktpunktene varierer alt etter kabeltype.

   Se våre parallellresistive varmekabler

   ELSR-H-industri

   Selvregulerende varmekabler

   Den selvregulerende varmekabelen består av to parallelle ledninger støpt i et halvledermateriale som tilpasser effekten etter omgivelsestemperaturen. Når temperaturen endres, endres materialets egenskaper. Ved temperaturøkning synker effekten, og når den kjøles, øker effekten. Dette skjer innenfor et gitt temperaturområde for kabelen. Effekten avtar altså med stigende temperatur, noe som muliggjør krysslegging, hindrer overoppheting og åpner for bruk i brann- og eksplosjonsfarlige rom.

   Se våre selvregulerande varmekablar

    Industri hamninlogg

    Vi kan industriløsninger

    Ebecos løsninger for industri omfatter mange bransjer som vi jobber med. Her er et utvalg:

    • Petrokjemi
    • Næringsmidler
    • Kjøretøy
    • Avfalls- og forbrenningsanlegg
    • Legemidler
    • Kjernekraft
    • Transport
    • Produksjonsindustri
    • Prosessindustri
    • Infrastruktur
    • Vannkraft

    I tillegg til vårt utvalg av varmekabler og styring med tilhørende produkter har vi også andre produkter for ulike industrimiljøer.

    Varmeslange

    Brukes til å transportere væsker på en fleksibel måte uten å påvirke væskens temperatur. Den perfekte løsningen for transport av væsker med temperaturer opptil 450 °C.

    Varmemantler

    Varmemantler brukes ofte til å holde ventiler, pumper og tanker frostfrie og for temperaturer opptil 900 °C.

    Sporvekselvarmer

    For problemfri jernbane under skiftende værforhold om vinteren brukes skinne- og sporvekselvarme. Et produkt som varmer opp skinnen for å sikre at alt går som vanlig uten uventede togstans og fastfrosne sporvekslere på grunn av kulde, snø og is.

    Spesialløsninger

    Varme kan være løsningen på mange problemer. Vi kan skreddersy og beregne varmeløsninger til alle typer applikasjoner innen produksjonsindustrien, også slike man tradisjonelt ikke forbinder med varmekabler. For oss er ingen utfordring for stor, og intet behov for lite.

    Kontakt oss

    Linus Bjuvefors

    Linus Bjuvefors

    Roll
    Salgsrepresentant Industri
    Telefonnumer
    +46 72 500 29 34
    Christoffer Odlöv

    Christoffer Odlöv

    Roll
    Bestilling og Teknisk Support / Industri

    Referanseprosjekt

    Ebeco har lang erfaring med å skape løsninger for unike situasjoner.