Layer 1
Referanseprosjekter

Tetting av Gothia Towers utendørsbasseng

Gothia Towers er Göteborgs største hotell med sine 1200 rom fordelt på tre tårn. På utsiden av attende etasje i det midtre tårnet er det et fritthengende glassbasseng kalt Champagnepoolen. Dette eksklusive bassenget er en del av hotellets spaavdeling, og Ebeco ble kontaktet for å finne en løsning på et problem for å bevare sikkerheten for de badende gjestene.

Guide Gothia Towers pool

Foto: Svenska Mässan Gothia Towers. Fotograf: Per Pixel

Det eksklusive spabassenget skulle gjennomgå en renovering av fuger og lister, noe som innebar spesielle utfordringer: På fugene i bassenget er det limt fast en beskyttelsesplate, og bekymringen var at platen ville endre form når utetemperaturen ble lavere og at fugen da kunne herde i feil posisjon. Videre fryktet man at bassengvannet, som skal holde 33 C°, kunne få platen til å utvide seg og belaste fugen og over tid føre til lekkasje. Vi ble kontaktet av Stig Olofssons El for å løse disse utfordringene sammen.

Selvregulerende kabler løste problemet

Løsningen vi leverte, var selvregulerende varmekabler av typen ELSR-H-45-BOT i en rekke ulike lengder og med monterte kaldkabler. Vi leverte totalt 180 m kabler som styres med  BHS-Central. Takket være funksjonen til varmekablene kunne beskyttelsesplaten holde en jevn temperatur ved fugen og dermed eliminere faren for at platen kunne endre posisjon og form.

Den største utfordringen med renoveringen, var at alle fugene i bassenget skulle holde samme temperatur under herdingen, noe vi klarte, så nå kan spagjestene fortsette å bade og nyte utsikten over Göteborg.

Samarbeidspartnere

Gothia Towers logo

Gothia Towers

Gothia Towers ligger i sentrale Göteborg og har 1200 hotellrom, konferansedel, barer og restauranter, fordelt på tre tårn.  

gothiatowers.com

Stig Olofssons El

Stig Olofssons El

Elektroselskapet ble grunnlagt i 1978 og har bred erfaring innen elektro- og svakstrømsinstallasjoner samt service. 

olofssonsel.se