Layer 1
Referanseprosjekter

Varmeholding av rør i Prosjekt Stream

Inter Terminals virksomhet består av lagring og blanding av flytende olje- og energiprodukter, f.eks. bensin, diesel, tungolje og etanol. Da det oppstod behov for ny tracing og rørene skulle byttes ut ved Inter Terminals anlegg i Göteborg havn, fikk Ebeco en interessant forespørsel å bryne seg på.

Inter Terminals Projekt Stream

De aktuelle rørene i oppdraget fra Inter Terminals transporterte drivstoff fra lager til kai i Göteborg havn. Det de trengte hjelp til, var oppvarming av tre ulike rør: to DN250-rør med krav til varmeholding til 30 grader og et DN300-rør med behov for varmeholding til 60 grader. Disse rørene endte dessuten i et EX-område, dvs. et område med eksplosjons- og brannrisiko, noe som følgelig krever at man bruker nettopp EX-klassifiserte produkter.

Etter grundig prosjektering ble løsningen å bruke en EX-klassifisert serieresistiv kabel av type ELKM-AG-L/N samt en selvregulerende kabel, ELSR-N/H. Hele prosjektet omfattet rundt 12 000 meter kabel som ble installert med stor presisjon. 

Prosjekteringsarbeidet pågikk fra tidlig vår til høst, der Ebeco og Inter Terminals samarbeidet tett og skapte et prosjekt ut fra kravspesifikasjonen til Inter Terminals. Vi fikk bruk for vår spisskompetanse på industriområdet og fant den beste løsningen for oppvarmingen. Takket være det gode samarbeidet kunne vi fullføre installasjonen uten problemer eller endringer av planlagte produkter. Det hele ble gjennomført i tett dialog mellom Inter Terminals, Ebeco og Ahlsell. 

Prosjektet ble også registrert digitalt i tjenesten Garantera

Samarbeidspartnere

Inter Terminals logo

Inter Terminals

Virksomheten til Inter Terminals består av lagring og blanding av flytende olje- og energiprodukter.

interterminals.com

Ahlsell logo

Ahlsell

Ahlsell er en Nordens ledende tekniske distributører innen installasjonsprodukter, verktøy og maskiner.

ahlsell.se