Layer 1
Referanseprosjekter

Smarta Tak på Kronaskolan

Kronaskolan er en barneskole med moderne arkitektur med naturskjønn beliggenhet over Älvängen med flott utsikt over Göta älv i vakkert landskap. Skolen har en stor skolegård med mange aktivitetsområder, og for å kunne leke trygt også om vinteren, ble det investert i et smart takanlegg fra Ebeco.

Kronaskolan utomhus

Sikkerheten i fokus

Som huseier har man ansvar for å sørge for at ingen forbipasserende kan bli skadet av fallende snø og is. Med varmekabel i nedløpsrør og takrenner kan man enkelt unngå at det danner seg store og til og med livsfarlige istapper, samtidig som man også beskytter bygningen mot fuktskader.

Smarta Tak på Kronaskolan

Sikkerheten for skolens elever og ansatte har spilt en viktig rolle i planleggingen av prosjektet. Man har også hatt et stort fokus på å gjøre skolen så energieffektiv som mulig. Det er blant annet montert solceller på taket. For å forvisse seg om at man beskytter både folk og eiendom mot is, har man også installert Ebecos snøsmeltingsanlegg Smarta Tak.

Guide Kronaskolan Takinstallation

Peter Gustafsson, produktsjef i Ebeco, forteller mer:

- Smarta Tak er et snøsmeltingsanlegg som består av et system av varmekabler, energieffektiv styring i form av EB-Therm 800 samt tilbehør. Systemløsningen smelter snøen og hindrer isdannelse. Formålet er å holde takrenner og nedløpsrør åpne for drenering av vannet, slik at det ikke fryser på vei ned til den frostfrie sonen.

På skolens tak er det totalt installert over 800 meter av Ebecos snøsmeltingskabel T-18. Når man skal montere et så pass stort anlegg, er det ekstra viktig med godt underlag og riktig type produkter. Magnus Sandén hos El-Otto, som har installert anlegget, sier:

- Kabelklemman Smartclip har spart oss for mye tid. Smartclip gjør at vi kan feste varmekabelen uten å bruke lim og annet som gir oss besvær. Det er spesielt viktig når man jobber i slike miljøer, 4–5 meter over bakken, sier Magnus.

Guide Kronaskolan Takinstallation

Smartclip er en kabelklemme som gjør at kabelen festes sikkert på plass. Den fås i ulike varianter som gjør det enkelt å feste kabelen i så vel takrenne som takfot. Magnus forteller:

– Det tok ca. to uker å installere alt. Det tar tid når man hele tiden må være nøye med sikkerheten og flytte liften til riktig sted. Det har derfor vært ekstra viktig at vi har kunnet spare inn tid på andre deler av installasjonen, for eksempel med forgreningsboksen Smartlock.

Smartlock er en tilpasset skjøte- og forgreningsboks som forenkler arbeidet ved at man enkelt avisolerer et par centimeter på kabelen og kobler den i boksen.

Garantert enkelhet

Under installasjonen av takanlegget har Magnus brukt Ebecos app Garantera. Med den kan han enkelt holde styr på installasjonen og sørge for at alt blir dokumentert. Alle kabler blir kontrollert både før og etter legging, slik at man oppdager om kabler blir skadet under selve prosessen. Dette gjør også at hele installasjonen sikres og at dokumentasjonen blir tilgjengelig over tid.

– Det går svært raskt å sette seg inn i Garantera,  man kan ta den i bruk med en gang. Når man alltid har med seg testprotokollen på mobilen, føler du også at du får god kontroll på prosjektet. Det merkes at Ebeco tenker brukervennlighet både i produktene og appen, sier Magnus. 

Se vår veiledning til Garantera

Samarbeidspartnere

EL-Otto logo

EL-Otto AB

Selskapet ble grunnlagt i 1974 og har over 60 ansatte som jobber med alt fra prosjektering til elinstallasjoner og -service. 

elotto.se