Ebeco lanserer støtte for trådløs m-Bus

Ebeco utvider mulighetene for termostaten EB-Therm 500 med ytterligere et tilbehør: EB-Connect wM-Bus. Modulen åpner for kostnadseffektiv fjernavlesning for energioppfølging av komfortvarme.

wM-Bus i sprängskiss med termostaten EB-Therm 500

Byggeforskriftene er tydelige når det gjelder nybygging av flerfamilieboliger og lokaler: energibruken skal kunne måles. Ved hjelp av Ebecos nye løsning EB-Connect wM-Bus gjørs målingen på en kostnadseffektiv og lett tilgjengelig måte. EB-Connect-kortet aktiveres når det settes i termostaten og strømforsynes. Den samlede dokumentasjonen av adresser gjøres tilgjengelig via vår gratistjeneste Garantera.  

Hva er M-Bus?

Meter-Bus (M-Bus) er en kommunikasjonsteknologi. Det er en europeisk standard som, uavhengig av produsent, kan brukes til fjernavlesning av målere for strøm og energi, samt kaldt- og varmtvann. M-Bus-standarden definerer hvordan kommunikasjon skal fungere og hvordan data skal formateres. 

Det finnes både kablet og trådløs M-Bus. Koding av data gjøres på samme måte i begge løsningene, men den trådløse løsningen sender data via radio på det ulisensierte frekvensbåndet (868 MHz). Trådløs M-Bus gir samme fordeler for fjernavlesning som M-Bus standardutstyr, men uten kabeltrekking og separat strømmåler, noe som gjør prosessen vesentlig billigere og både raskere og enklere å installere. 

Hvordan installere EB-Connect wM-Bus

wM-Bus-modul

Installer Ebeco Connect wM-Bus

Enkel installasjon av modulen

Installer wM-bus-modulen akkurat som du installerer EB-Connect WiFi

EB-Therm 500 med QR-kod för inläsning till Garantera

Aktiver QR i menyen

Registrer enheten

Gå inn under Installatør/wM-Bus i menyen på termostaten, og velg QR-kode for å få skjermen til å vise QR-koden, som du deretter bruker til å registrere målingen i Garantera.

Wm-Bus QR-kod inläsningar i Garantera

Legg inn adresseopplysningene i Garantera

Skann QR-koden i installasjonsfasen i Garantera

Når du i Garantera har lagt til EB-Connect wM-Bus i installasjonen din, kan du legge til adresseopplysningene ved å skanne QR-koden som du har hentet frem i termostaten. Når koden skannes, leses alle opplysningene inn i Garantera. Velg deretter å legge til. Nå er koblingen i Garantera fullført, og du kan sende dokumentasjonen videre til den berørte parten.