Veiledninger

Spar energi med isolering

Vi vet at energiforbruk og god komfort er viktig for deg. Derfor har vi utviklet et komplett sortiment av isolerplater for at du alltid skal kunne finne en løsning som passer ditt behov og dine forutsetninger.

Ebeco isolering

Et energieffektivt anlegg avhenger av hvor godt isolert konstruksjonen er. Våre isolerplater er av ekstrudert polystyren (XPS), noe som gjør platen lett, kompresjonsbestandig og ufølsom for vannpåvirkninger. Om du velger å tilleggsisolere varmesystemet, utgjør det en stor forskjell sammenlignet med en uisolert konstruksjon.

Vi anbefaler våre isolerplater også ved en tung konstruksjon, dvs. en større betongmasse. Dette for å oppnå en lett konstruksjon som gir et hurtigvirkende system for optimal ytelse.

Med et typisk 60-70-tallshus som referanseanlegg, med en uisolert gulvkonstruksjon på 15 cm tykk betongplate på mark, kan man oppnå en energibesparelse på opptil 50 %.

 

Cable Board

Cable Board

Isolerplate for gulvvarme under flisgulv

Isolerplaten Cable Board er designet for Cableflex og Cable Kit med ferdige avrundede spor til å legge varmekabelen i. Dette gjør det lett å installere kabelen i sporene med en konstant c/c-avstand, som gir en jevn varmespredning.

Energibesparelse

Sammenlignet med referanseanlegget gir Cable Board en energibesparelse på opptil 45 %.

Underlag

På betongunderlag kan Cable Board brukes både i våtrom og tørre rom. På treunderlag må den kun brukes i tørre rom og erstatter da gipsplaten i gulvkonstruksjonen. I våtrom med treunderlag anbefaler vi  Thermo Board.

Jeg vil vite mer om Cable Board

Ebisol

Ebisol

Isolerplate til tre- og laminatgulv med eller uten gulvvarme

Isolerplaten Ebisol er designet for Foil 230 V, Foil 48 V samt Foil Kit 500.

Energibesparelse

Sammenlignet med referanseanlegget gir Ebisol 3 mm en energibesparelse på opptil 18 % og Ebisol 6 mm opptil 27 %.

Underlag

Ebisol er fleksibel og kan legges på alle underlag. 

Jeg vil vite mer om Ebisol

Thermo Board

Thermo Board

Isolerplate for gulvvarme under flisgulv

Thermo Board er en glassfiberforsterket isolerplate for gulvvarme, designet for bruk sammen med Thermoflex og Thermoflex Kit, eller i kombinasjon med Cable Kit i våtrom med trebjelkelag. 

Energibesparelse

Sammenlignet med referanseanlegget gir Thermo Board en energibesparelse på opptil 36 %.

Underlag

Det er en fleksibel isolerplate som kan legges på både betong- og treunderlag. 

Jeg vil vite mer om Thermo Board

Quick Board

Quick Board

Isolerplate for snøsmelting mark

Isolerplaten Quick Board er designet for snøsmelting mark, Multiflex 27, Snowmat, Snowmelt og MI-60Kombinasjonen gir en energieffektiv og rask snøsmelting.

Energibesparelse

Sammenlignet med et referansesystem uten isolering, gir Quick Board en energibesparelse på opptil 50 %. 

Underlag

Du forbereder underlaget på samme måte som for et normalt overflatebelegg uten snøsmeltingsanlegg. Du trenger altså bare følge vanlige anbefalinger fra steinforhandleren.

Dimensjonering

Quick Board er dimensjonert for bruk ved normal trafikkbelastning i hjemmemiljø o.l. Hvis du trenger en løsning for miljøer med regelmessig tung trafikk, må du gjerne kontakte oss for prosjektering.

Jeg vil vite mer om Quick Board