Veiledninger

Vi har gulvvarme for alle rom

Gulvvarme kan varme opp alt fra et lite baderom til et helt hus. Ebeco har løsningene for varme gulv i alle rom. Avhengig av forutsetninger, underlag og gulvmaterialer er det ulike ting du må ta hensyn til.

Solen lyser på hallen

Effektbehov

Effektbehovet for ulike rom varierer. Generelt sett krever flis- og steingulv et gulvvarmesystem med høyere effekt enn gulvvarme under tre- og laminatgulv. En annen tommelfingerregel er at små flater krever høyere effekt per kvadratmeter enn store rom. Også rommets isolering og antallet yttervegger påvirker effektbehovet. Effekten kan økes eller reduseres alt etter hvor tett varmekabelsløyfene legges. Hvis du er usikker på hvilken effekt du skal velge, kan det være lurt å velge en høyere effekt, siden du uansett styrer systemet med termostaten. Det er styringen med termostaten som avgjør hvor mye strøm som forbrukes, og ikke den installerte effekten.

Gulvtyper innendørs og anbefalt effekt   

  • Flis/naturstein: 110–120 W/m²
  • Tre/laminat/linoleum: 65–75 W/m²

Gulvtyper uterom og anbefalt effekt

  • Uterom (flis/naturstein): 110–160 W/m²
  • Uterom (tre/laminat): 65–75 W/m²

Installasjon av autorisert installatør

Elektrisk gulvvarme er et sterkstrømsanlegg og må iht. DSBs forskrifter kobles til av autorisert elektroinstallatør. Som privatperson kan du kjøpe inn gulvvarmen selv, men selve installasjonen må utføres av elektroinstallatøren.

Entré hall klinkergolv

Gulvvarme for gangen

Gulvet i gangen kan vær ekstra utsatt for våte eller fuktige sko, støvler og yttertøy. Med gulvvarme installert får du varme gulv som gjør at væte og fukt tørker raskere opp. Det kan være fordelaktig å velge flis- eller natursteinsgulv, da dette er materialer med god ledeevne, som betyr at varmen fra gulvvarmekabelen raskt går ut til hele gulvet.

Vi anbefaler: Cable Kit 500

Ljust badrum miljö

Gulvvarme for baderommet

Baderommet er kanskje det vanligste rommet å installere gulvvarme i. Fordi det er et våtrom, er det noen ting som det er viktig å tenke på. Det skal alltid være en godkjent membran under gulv i våtrom, uansett om du har gulvvarme eller ikke. Gulvvarmen legges alltid under membranet og havne altså i den tørre delen av gulvet. Det finnes tydelige bransjeregler for våtromsarbeid og membraner som må følges.

Vi anbefaler: Cable Kit 500

Källare med trapp

Gulvvarme for kjelleren

I kjellere er det ekstra viktig å isolere ordentlig når man legger inn gulvvarme. Våre moderne isolerplater er effektive, tynne og smidige. De sørger for at varmen reflekteres oppover og stenger ute kunden nedenfra. Dessuten hindrer de såkalt omvendt fuktvandring. Det er ingen god idé å legge gulvvarme rett på betonggulvet i en uisolert kjeller. Varmen forsvinner ned i betongplaten, og energiforbruket øker.

Vi anbefaler: Cable Kit 500 + Cable Board

Uterum med utemöbler

Gulvvarme for uterommet

Gulvvarme er en utmerket løsning for å forlenge sesongen i uterommet. Det gir en god varmefordeling med mindre gulvtrekk, og sammenlignet med infravarmeren får du jevn varme uansett hvor i rommet du sitter. En varmekabel kan både støpes direkte inn i et nytt gulv eller sparkles inn på et eksisterende gulv, avhengig av hva som passer deg best. Vær klar over at uterom stiller strengere krav til gulvvarmesystemet enn ved oppvarming innendørs. Først og fremst kreves det en høyere effekt for at oppvarmingen skal bli tilstrekkelig, avhengig av forholdene der du bor.

Vi anbefaler: Cableflex 20 / Cable Kit 500 + Thermo Board

Slik installerer du våre gulvvarmesett