FAQ

Vi har listet opp noen vanlige spørsmål og svar om våre produkter. Du kan finne mye informasjon om produktene i håndbøkene, så sjekk gjerne disse for å få svar rundt installasjonen. Hvis du ikke får svar på spørsmålet, kan du selvsagt kontakte oss.

 

OM EB-CONNECT WIFI OG EBECO CONNECT

Skal du håndtere EB-Connect WiFi og appen Ebeco Connect og lurer på noe? Vi har samlet de vanligste spørsmålene nedenfor.

 

Hvor kan jeg kjøpe EB-Connect WiFi?

Finn din nærmeste forhandler her.

Hvor mange termostatenheter kan jeg koble opp mot appen min?

Vi har ingen begrensninger i antallet oppkoblede enheter.

Hvordan aktiverer jeg varsler?

Logg inn i appen. Klikk på Support og aktiver varsler.

Hvorfor får jeg ingen varsler?

Hvis appen Ebeco Connect ikke er åpnet eller brukt på 90 dager, blir det ikke lenger sendt varsler. Logg inn i appen og aktiver varsler.

Kan man ha flere kontoer knyttet til samme termostat?

En oppkoblet termostat kan kobles til en brukerkonto. Hvis dere er flere som deler bolig og vil kunne styre gulvvarmen med appen vår, må dere dele brukerkonto.

Jeg slår av wifi i huset når jeg ikke er der. Vil jeg likevel kunne styre gulvvarmen på avstand via appen?

For å kunne styre de oppkoblede enhetene dine via appen Ebeco Connect, må wifi på eiendommen være slått på.

OM TERMOSTATER

Hvor skal giverkabelen plasseres?

Giverkabelen skal ligge i gulvet under termostaten. Den skal ligge midt mellom 2 sløyfer av varmekabelen.

Hullet i veggen for termostateb er for stort. Hva skal jeg gøre?

Hvis den eksisterende rammen til termostaten ikke dekker hullet, kan du montere en bakenforliggende plate, Backplate, med artikkelnummer E 85 816 97. Den er tilpasset for Eljo Trend rammesystem.

 

Hvorfor fungerer ikke knappene på termostaten?

Knappesettet kan være låst. Da ser du en liten nøkkel i displayet. Slik låser du opp: EB-Therm 350/355/205: Holde begge pilene inne til nøkkelsymbolet er borte. EB-Therm 300: hold en knapp inne i fire sekunder. Slik låser du: Trykk på midtknappen, og bla frem til LOCK. Bekrefte med midtknappen for å låse.

Om gulvvarme

Hvor mye sparkel går det med?

En god tommelfingerregel er å regne med 1,7 kg per m² og mm sparkellag. Hvis man f.eks. skal sparkle inn Cable Kit, bør man regne med et sparkellag på ca. 5 mm. Da går det med ca. 8,5 kg/m².

Trenger jeg en spesiell sparkel eller lim når jeg skal installere gulvvarme?

Nei, du trenger ikke noen spesiell sparkel. Vi anbefaler derimot en fiberforsterket sparkel for at konstruksjonen skal bli stabil.

Hur mycket kabel går åt i träbjälklag? 

Cable Kit kan legges i åpent trebjelkelag. Slik beregner du hvor mye kabel som går med: (Rommets areal/0,6) x antall sløyfer per avdeling. Velg deretter den nest korteste kabelen. I de aller fleste tilfeller er hver avdeling 60 cm. Med 4 sløyfer/60 cm avdeling blir effekten ca. 75 W/m². Med 3 sløyfer/60 cm avdeling blir effekten ca. 55W/m². Maks. tillatt effekt er 80 W/m². Les mer om installasjonen i monteringsanvisningen for Cable Kit.

Skal kabelen festes under eller over nettingen?

Kabelen skal alltid ligge over en eventuell netting.

Hvor langt fra veggen kan jeg legge kabelen (Cableflex/Cable Kit)?

Avstanden mellom veggen og kabelen bør være minst det halve c/c-avstand.

Får man omvendt fuktvandring av gulvvarme?

Det er en risiko for omvendt fuktvandring hvis betongplaten er dårlig isolert. Å legge gulvvarme rett på betonggulvet i en uisolert kjeller er ingen god idé, selv ikke når betongplaten er tykk. Gamle plater er ofte støpt på ujevne underlag og kan være svært tynne enkelte steder. Varmen forsvinner ned i betongplaten, og energiforbruket øker. Når man varmer opp betongplaten i stedet for rommet, så kan det oppstå en varmepute i bakken under betonggulvet. Hvis du så slår av gulvvarmen, vil betongplaten kjøle seg ned raskere enn bakken. Da kan fuktighet fra bakken trenge opp. Dette kalles omvendt fuktvandring. Du kan enkelt unngå problemet ved å legge isolering på det eksisterende gulvet før du legger gulvvarmen. Ekstra godt valg i kjellere: Cable Board sammen med Cableflex/Cable Kit.

Hvor mye Ebeco Foil kan man installere på en termostat?

En EB-Therm-termostat (uansett modell) klarer 30–35 m² folie. Ved større areal bør man koble termostaten via en kontaktor.

Kan jeg ha gulvvarm,e under vegg till vegg-teppe?

Ja, du kan legge et vegg til vegg-teppe over gulvet selv om du har installert gulvvarme. Det er ingen fare for overoppheting fordi gulvføleren sørger for at temperaturen ikke blir for høy. Det er imidlertid ikke spesielt energismart. Teppet hindrer varmen i å stige opp, og du får store varmetap i bakken.

Hvilke regler gjelder for gulvvarme i våtrom?

For gulv i våtrom kreves et tetningssjikt. Dette gjelder selv om du ikke skal installere gulvvarme. Hvis du ønsker mer informasjon om gulvkonstruksjoner og tetningssjikt under flise- og natursteinsgulv, kan du se relevante bransjeregler. Der står det blant annet at tetningssjiktet alltid må legges over gulvvarmesystemet.

Hvorfor blir det ikke varmt på badet i kjelleren, til tross for gulvvarmen og godt isolert gulv?

Det skyldes trolig dårlig isolerte vegger og kalde omgivelser. Dette gjelder primært hvis du har lagt gulvvarme på et bad, eller et annet lite rom, og resten av kjelleren er kald. Hvis veggene er dårlig isolert, er det en fare for at varmen lekker ut i resten av kjelleren. Det betyr at det kan være vanskelig å få opp varmen i det lille rommet. Dette gjelder alle typer oppvarming i kjellere, ikke bare gulvvarme. Det er ganske enkelt de fysiske lovene om temperaturutjevning som får varmen til å gå mot kulden. Man kan unngå dette ved å isolere veggene eller varme også resten av kjelleren.

Kan Adesilex settes på sponplatte?

I Mapeis datablad for Adesilex P4 står det ”Bruk ikke Adesilex P4 på tre eller trekompositt”. Cable Board fungerer imidlertid som et bevegelsesabsorberende lag. Hvis man legger fliser i P4 rett på en sponplate, er ikke P4 elastisk nok til å absorbere bevegelsene i sponplaten, og fugene vil trolig sprekke opp. Hvis man derimot har lagt Cable Board, vil bevegelsene bli absorbert av isolerplaten, og ingenting skjer med gulvet.

Om snøsmelting på tak

Hvordan unngår jeg problemer med snø og is rundt takvindu? 

Om vinteren dekkes ofte takvinduene med snø. Når temperaturen stiger, vil snøen smelte p.g.a. varmelekkasje fra vinduet. Den smeltede snøen renner av vinduet til den kaldere takflaten under vinduet. Her fryser smeltevannet til is, da snøen under takvinduet hindrer videre avrenning. Under isdanningen skapes det en "pool" av oppdemmet vann. Dette kan gjøre at vannet begynner å trenge inn i huset.

Forviss deg om at smeltevannet alltid har fri avrenningsvei fra vinduet ved å fjerne snø og is rundt vinduet. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å installere varmekabel rundt takvinduets nedre kant.

Takfönster utan snö och istakfönster med värmekablar

Spesialløsninger

Hvordan hindrer man at det oppstår tele under fryserom og ishaller, dvs. gulv og flater som hele tiden er kjølt ned til minusgrader?

Du installerer Ebeco varmekabel i bakken under. Ved en isoleringstykkelse på 20 cm og en temperatur på –30 °C, er det teoretiske effektbehovet ca. 7 W/m². Av praktiske årsaker anbefaler vi imidlertid 15–30 W/m² med en kabel som har 10 W/m. Ofte installeres det også en ekstra varmekabel som reserve.